Piept de rata caramelizat

de Catalina L in Rata, 30 Mar 2018 | 4909 vizualizari

 

Pieptul de rata este considerat o delicatesa si se combineaza foarte bine in asociatia  dulce - sarat.
L-am acompaniat cu paste chinezesti cu fierbere rapida- noodles.
Am avut un borcan de sos special pentru caramelizat carne de rata, pui etc.
Daca nu gasiti, nu este indispensabil,  puteti face acest sos - reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/piept-de-rata-caramelizat.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de piept de rata
  • 100 g de sos pentru caramelizat rata, pui...
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de miere de albine
  • 2 linguri sos soia
  • sare, piper
  • paste noodles pentru 3 persoane
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata caramelizat:

Crestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne.
Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia.

Adaugati piper proaspat macinat si ungeti bine pieptul cu 2/3 din sosul obtinut.

Dati la rece 1-2 ore si intoarceti si ungeti de 2 ori.

Incalziti cuptorul la 180°C .

Indepartati sosul si puneti pieptul intr-un vas pentru cuptor cu pilea grasa in jos.

Dati la cuptor timp de 15 minute. Va lasa multa grrasime.

Indepartati toata grasimea si ungeti din nou bine pieptul cu sosul ramas si pastrat.

Dati din nou la cuptor timp de 10 minute.

Arozati-l bine cu sos.

Taiati-l felii fine si arozati-l cu sos.

 Daca vi se par prea roz , puneti-le 2-3 minute la cuptor in sosul ramas.

Cu sosul ramas puteti asezona pastele.

Le fierbeti conform instructiuni 2-3 minute in apa fiarta.

Le scurgeti bine si le dati prin sosul ramas.

Serviti imediat  !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (8)

Corinuta 1

31.03.2018, 00:20

Woow, delicatesa!

elucubratiiculinare 1

01.04.2018, 08:47

mirela0911 1

01.04.2018, 09:14

Bun trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de rata confiata si varza calita