Am avut un ciolan proaspat si mi-a dat si nepoata 2 picioare de la purcelul ei si am pus de niste( cotoroage) Au iesit super bune.
Curatam bine picioarele si ciolanul.
Zarzavatul, ceapa si usturoiul cle curatam si spalatm.
Intr-o oala de 8 l am pus picioarele si ciolanul, am completat cu 6 l apa si am lasat sa dea in clocot apoi am spumat bine, dupa care am adaugat ceapa, piperul boabe si sarea si am lasat la foc mic sa fiarba.
Cind carnea a fiert aproape pe treisferturi adaugam zarzavatul , ardeiul si 3-4 catei usturoi( atentie daca mai seaca din apa nu mai completam cu alta).
Cind carnea este foarte bine fiarta adaugam si restul de usturoi pisat, mai lasam sa dea 5 minute in clocot apoi strecuram prin sita deasa si lasam sa se raceasca un picut aspicul.
Gelatina o punem in 300 ml apa rece pentru 10 minute apoi o incalzim pe baie de aburi pina la punctul de fierbere( atentie nu se fierbe isi pierde proprietatile) apoi amestecam cu aspicul.
Dezosam ciolanul si picioarele si taiem bucati pe care le asezam in castroane, taiem si bucatele de morcovi apoi punem din aspic in fiecare castron si lasam la rece .
Cind s-au inchegat bine se poate servi .Sa va fie de folos si reteta mea.
nota: timp de fierbere4-5 ore la foc mic
1
Linga merge bine un ardei iute sau hrean