Aspic din fructe de mare

de Panacris in Fructe de mare, 31 Dec 2021 | 3279 vizualizari

 

Mno, am primit o poză în grupul familiei și am luat-o ca și o provocare, deoarece cineva își dorea așa ceva. Mă rog era un fel de piftie din creveți, dar așa luată pe repede înainte m-am adaptat cu ce am avut la îndemână în congelator.
Mno, ideea fost super i-am surprins plăcut dar gustul un pic altfel ca cel de piftie de porc, ceea ce e firesc nu prea i-a convins.
Dar mi-a plăcut ideea și gustul puțin dulce de la surimi și de mare de la midii, rapane și baby caracatiță.
Spor și poftă bună celor curioși de noi gusturi și provocări.

 

INGREDIENTE

  • Fructe de mare mixt (baby caracatiță, surimi, midii, rapane, creveți) cca. 400 g,
  • Vin alb sec 200 ml,
  • Ulei de măsline 5 linguri,
  • Usturoi 2 căței,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Supă de legume cca. 400 ml,
  • Gelatină alimentară 5 foi sau 2 lingurițe de Agar agar,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Oregano proaspăt 2-3 fire.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aspic din fructe de mare:

Fructele de mare se lasă să se decongeleze, apoi se spală, tamponează ca să se usuce.

Usturoiul se curăță feliază și se pun la prăjit împreună cu fructele de mare la foc rapid în uleiul fierbinte cca. 2-3 minute. Se asezonează de sare, piper și se scot din tigaie.

Gelatina sau Agar agar, se înmoaie în puțină apă rece, cca. 1 lingură.

În tigaia în care s-au gătit fructele de mare se adaugă vinul și supa de legume, se lasă să dea în clocot și apoi se lasă la fiet cca. 5 minute la foc mic.

Se stoarce gelatina de apă și se adaugă în supa de mai sus, se adaugă și câteva fâșii de oregano verde.

Fructele de mare se repartizează în boluri sau pahare de cocktail, peste care se toarnă aspicul de vin fierbinte și se lasă la rece cca. 4 ore până la servire, sau chiar până a doua zi.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic din fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Orez cu fructe de mare (Paella de marisco)