Mno, am primit o poză în grupul familiei și am luat-o ca și o provocare, deoarece cineva își dorea așa ceva. Mă rog era un fel de piftie din creveți, dar așa luată pe repede înainte m-am adaptat cu ce am avut la îndemână în congelator.
Mno, ideea fost super i-am surprins plăcut dar gustul un pic altfel ca cel de piftie de porc, ceea ce e firesc nu prea i-a convins.
Dar mi-a plăcut ideea și gustul puțin dulce de la surimi și de mare de la midii, rapane și baby caracatiță.
Spor și poftă bună celor curioși de noi gusturi și provocări.
Fructele de mare se lasă să se decongeleze, apoi se spală, tamponează ca să se usuce.
Usturoiul se curăță feliază și se pun la prăjit împreună cu fructele de mare la foc rapid în uleiul fierbinte cca. 2-3 minute. Se asezonează de sare, piper și se scot din tigaie.
Gelatina sau Agar agar, se înmoaie în puțină apă rece, cca. 1 lingură.
În tigaia în care s-au gătit fructele de mare se adaugă vinul și supa de legume, se lasă să dea în clocot și apoi se lasă la fiet cca. 5 minute la foc mic.
Se stoarce gelatina de apă și se adaugă în supa de mai sus, se adaugă și câteva fâșii de oregano verde.
Fructele de mare se repartizează în boluri sau pahare de cocktail, peste care se toarnă aspicul de vin fierbinte și se lasă la rece cca. 4 ore până la servire, sau chiar până a doua zi.
Spor și poftă bună!