Pulpe marinate la cuptor

de anisoara in Pui, 4 Iun 2010 | 42897 vizualizari

 

Este o reteta traditionala veche de preparare a carnii de pasare, si care este stiuta de fiecare gospodina de pe meleagurile noastre.
Aceasta mancare nu lipsea nici la o masa de sarbatoare. Se servea la masa cu mere sau gutui coapte la cuptor sau cu PLACHIE DIN OREZ DULCE. Astazi timpurile s-au schimbat , a aparut pe masa moldoveanului noi bucate , mai moderne , dar oricum gustul bucatelor preparate pe timpurile bunicii nu le pot compara cu nici o mancare.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de pulpe de pasare
  • 200 grame de maioneza sau smantina
  • piper negru macinat
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe marinate la cuptor:


Se spala pulpele, se usuca cu un servetel toate pe rand, se sareaza, pipereaza pe ambele parti, si se lasa cca 20 minute.Dupa aceasta se ung pe ambele pàrti cu maioneza ( sau smantana) si se lasa sa se marineze intr-un vas acoperit pentru 24 ore.

A doua zi se incalzeste cuptorul pina la temperatrura de 220C.Toate pulpele marinate se repartizeaza pe o tava  cu ulei si se ung din nou cu smantana ( este mai bine ca se rumenesc mai frumos). Se invelesc cu hartie de pergament unsa cu ulei , si se baga la cuptor sa se coaca.

Primele 10-15 minute se lasa acesta temperatura la cuptor, pe urma se scade temperatura cuptorului pina la 180C, si  se mai coace carnea cca  40 minute. Ultimele 10 minute se coace carnea fara hartie de pergament , pentru ca pulpele sa se rumeasca bine. Se stinge cuptorul si se lasa tava cu carne in cuptorul cu usa inchisa  10 minute, ca sa se usuce mai bine carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe marinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune