Andra Mihail ne prezintă o rețetă îmbunătățită de salată orientală cu maioneză, cremoasă și delicioasă, perfectă pentru mese festive sau cine rapide. Simplu de preparat și plină de savoare.
Pentru această Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile, sunt necesare ingredientele următoare: cartofi, ouă, ceapă, castraveți murați, măsline, maioneză.
Cum se prepară Salata orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile:
Spală bine cartofii și fierbe-i în coajă în apă cu sare, aproximativ 20-30 de minute sau până devin moi. După fierbere, lasă-i să se răcească, apoi curăță-i de coajă și taie-i cubulețe.
Toacă mărunt ceapa verde și ceapa roșie. Taie mărunt și castraveții murați.
Fierbe ouăle în apă cu sare, să iasă tari, apoi curăță-le. Scoate gălbenușurile într-un bol. Toacă mărunt albușurile. Fărămițează gălbenușurile într-un bol, adaugă maioneză, sare și piper și amestecă. Adaugă legumele tocate, măslinele feliate, albușurile și cartofii. Amestecă bine toate ingredientele și potrivește gustul cu sare și piper.
Feliază pâinea și asaz-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropește feliile cu ulei de măsline, condimentează-le cu sare, praf de usturoi și puțin pregano. Coace feliile de pâine în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 5-7 minute sau până se rumenește frumos.
Servește salata orientală pe pâine prăjită. Este o bunătate!