Imi era dor de o mancare chinezeasca asa ca pornind de la cutia de bambus gasita in camara am facut repede acest fel de mancare. Ce imi place la bucataria chinezeasca dincolo de arome si amestecul de culori este ca totul se face repede, in 15-20 de minute este gata si un platou mai complicat si asta e mare lucru zic eu.
Preparare: intr-o tigaie adanca sau wok punem uleiul la incins si adaugam apoi pulpele de pui si le lasam putin pana se albesc. Adaugam apoi bambusul, o canita de apa , condimentele si sosul de soia .
Lasam sa fiarba la foc mic pret de 12-15 minute, adaugand apa daca mai este cazul. Dupa acest interval de timp adaugam ardeiul rosu taiat patratele si rondelele de ceapa verde ( mai putin o parte din cozi care la adaugam chiar la final ).
Mai lasam sa fiarba in jur de 5 minute sa ramana ardeiul al dente si mai condimentam daca este cazul cu putin ghimbir si sare si adaugam la sfarsit ardeiul iute maruntit( uscat am pus eu ) . Adaugam sosul de stridii care are si calitatea de a da consistenta sosului, daca nu avem sau nu este suficient de legat sosul adaugam un varf de cutit de amidon alimentar. Se serveste cald cu garnitura de orez sau paste, eu am decorat cu cateva rondele de ceapa verde si seminte de susan negru .