Khoresteh bademjan - Tocanita persana cu vinete

de Mitinita in Pui, 19 Apr 2012 | 5501 vizualizari

 

Sa nu ocoliti reteta asta,eu o recomand cu mare drag,un amestec de arome perfect.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1 kg
  • 1 ceapa alba
  • 2 vinete mari
  • 1 lingura de paste de tomate
  • 1-2 lingurite de curcuma (turmeric)
  • 1 varf de cutit de sofran (optional)
  • 2 lime uscate si putin crapate
  • suc de lamaie
  • sare si piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Khoresteh bademjan - Tocanita persana cu vinete:

Se curata puiul si se taie ceapa.Se pune ceapa la calit,cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga si puiul.Se rumeneste putin,se adauga pasta de tomate si se calesc 2 minute.

Se adauga apa cat sa acopere totul. Se adauga si curcuma. Se crapa limeurile uscate si se adauga in oala. 

Se pune capac si se da inchide kukta. Daca folositi o oala obisnuita se acopera cu un capac. 

Dupa ce incepe sa fluiere kukta se mai tine cam 40 de minute.

Intre timp se taie vinetele in felii rotunde sau longitudinale,dupa plac. Se adauga putin ulei intr-o tava si se prajesc la cuptor. Se pot praji si pe aragaz dar vor trage mai mult ulei.Se rumenesc pe ambele parti. 

Dupa ce s-a fiert puiul se deschide kukta.Se adauga suc de lamaie dupa gust.

Se adauga feliile de vinete deasupra tocanitei. 

Se pune oala inapoi pe foc si se mai fierbe 10 minute la foc mic.

Se serveste cu orez alb simplu si cu muraturi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Khoresteh bademjan - Tocanita persana cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

20.04.2012, 13:26

Miti acum ma apuc de mancarica ta...banuiesc ca ai calit in ulei de masline ca nu ai specificat

RuxyRux 1

20.04.2012, 13:26

Si inca ceva...vinetele vad ca au coaja...nu le-ai decojit...hmmmm....sa vad ce fac...

RuxyRux 1

20.04.2012, 13:31

Am gasit niste imagini pe net postate tot de tine...clar se pun cu coaja...puuup Miti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu vinete