"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Pentru ca ieri am sacrificat 9 cocoși tineri ( 3 luni fiecare ) nu puteam sa nu pregatesc o fripturica delicioasa cu noile condimente cu ingrediente naturale de la Delikat.
Bucatile de carne, spalate si scurse, se condimenteaza cu sare si amestec de ierburi si marar de la Delikat. Se stropesc cu ulei de masline si se acopera/videaza, lasandu-se cateva ore la rece (Eu le-am lasat peste noapte).
Se asaza bucatile de carne condimentate intr-o tava cu gratar si se pun in cuptorul incins pe program de gratar + ventilatie la 210 grade Celsius. Dupa 30 minute se intorc bucatile de carne pe cealalta parte si se mai lasa in cuptor inca 30 minute.
In timp ce carnea sta in cuptor, ne ocupam de cartofii natur.
Curatam de coaja 6-8 cartofi, ii spalam, ii feliem grosier si-i punem la fiert in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in ei, oprim focul. Nu-i scoatem imediat din apa, ne asiguram intai ca friptura este gata.
Pregatim salata de ardei copt, in otet. Eu am avut-o pregatita la borcan, de anul trecut.
Asezam pe farfurie o bucata de friptura, iar alaturi punem cartofi fierti peste care presaram condiment pentru cartofi de la Delikat, marar si cubulete mici de unt.
Noi am servit cu salata de ardei copti in otet si lipii cu ierburi mediteraneene.
Pofta ne-am facut-o cu un pahar cu vin alb, din gospodaria proprie.