Aceasta rețeta am încercat-o de curând, dar am dat greș în privința sosului. De ce am greșit? Pentru ca nu m-am documentat serios în privința sosului gochujang. După cum spuneam, eu reproduc rețete și bucătarul care a postat rețeta a spus ca acel sos, gochujang, este făcut din semințe de soia. Nu este adevărat! Baza sosului sunt ardeii iuți, la care se adaugă și puțin sos de soia. In orice caz, am fost la 3 marketuri asiatice și am întrebat de sosul gochujang, explicând ca este făcut din semințe de soia; evident ca nu am găsit ceea ce cautam. Am încercat sa îl reproduc și nu a ieșit cum ma așteptam. Acum sa nu înțelegeți ca a fost un eșec total, ci doar altceva decât rețeta originala. Iata rețeta...
Într-un castron se amesteca 2 lingurițe praf copt și 100 g faina de orez și se amesteca bine. În amestec, se adaugă pulpele și se acoperă bine cu acest mix. Cred ca în loc de faina de orez se poate folosi amidon de porumb. Tot acest amestec este folosit pentru a extrage umezeala din carne și de a o ajuta sa devina crocanta.
Într-un alt castron se pune restul de faina de orez, puțin praf de copt și cu faina de grâu, se amesteca și se adaugă apa ( circa 300ml ) pana se face un aluat subțire ca pentru clătite.
Într-o tigaie se adaugă ulei vegetal și se încinge pana în momentul în care, dacă puneți 2-3 picături de aluat, el se ridica imediat. Pulpele deja acoperite cu strat din primul mix se acoperă cu aluatul descris mai devreme și se prăjesc pana când sunt rumene, de obicei cam 4-5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie cu prosoape de hârtie, pentru a extrage uleiul în exces. Nu va fie frica, va promit ca vor fi crocante indiferent dacă aveți sau nu prosoape de hârtie.
Sosul:
Se călesc usturoiul și ceapa pana sunt un pic rumene și se adaugă sucul de roșii, pasta gochujang, uleiul de semite de soia, mierea, semințele de soia și se fierb 3-4 minute la foc mic
Nota: Îmi cer scuze pentru poza incerta!