Astazi am vrut sa ma joc putin in bucatarie si profitand de experienta acumulata pana acum am creat o prajitura,aparent fara a respecta vreo regula :) In general regulile culinare nu cred ca sunt facute pentru mine si cam fac cum cred eu,norocul fiind de partea mea in 99 % din situatii,pentru ca mereu fac cu mare drag orice preparat si atunci nu se poate decat sa fie ceva delicios la sfarsit chiar daca,specialistii si cartile ar spune poate ca nu e neaparat corect procedeul :)
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am mixat bine cu zaharul si esenta de vanilie,pana cand zaharul a fost complet topit,am adaugat apoi uleiul,laptele si la urma faina si am omogenizat totul.Am batut spuma tare albusurile,am pus si peste ele 1 lingurita de zahar,iar la sfarsit inainte de a amesteca cele 2 componente (albus+galbenus) am adaugat peste amestecul de galbenusuri si faina,cele 2 plicuri de praf de copt,am omogenizat bine apoi am pus albusurile si am amestecat usor de jos in sus pentru a nu strica spuma.
Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am intins frumos cu o lingura si deasupra am pus din loc in loc cate o lingura de gem de prune.Am amestecat foarte usor pe deasupra cu o spatula pentru a crea un efect marmorat si am dat tava la cuptor la foc mediu,pentru aproximativ 20-25 minute,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.
Dupa ce am scos prajitura de la cuptor,am presarat putin zahar pudra vanilat deasupra.
Pofta mare!