Este anotimpul in care se coc visinile si asa ca am profitat de ele din plin :)
Am spalat visinile si apoi le-am scos samburii si m-am asigurat ca nu au viermi: )) ).
Intr-un vas am batut cele 7 oua cu cele doua cani de zahar pana cand si-au dublat volumul , eu am folosit mixerul pt a ma grabi :P.
Dupa ce volumul compozitiei este dublat adaugam esenta si continuam sa amestecam dupa care adaugam faina putin cate putin ca sa nu facem cocoloase. La sfarsit am adaugat si prafurile de copt si am continuat sa amestec. Eu am adaugat si cateva visine in compozitie, circa 200 g .
Intr-o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt adaugam compozitia si o dam la cutor pt circa 30 min, cuptor preincalzit si la foc mic.
Trecute cele 30 min sau mai bine zis cand nu este coapta suficient o dam putin afara din cuptor si adaugam visinile si o mai lasam 10 minute.
Intre timp pregatim bezeaua: batem cele 5 albusuri cu canile de zahar pana aceasta devine ca o frisca, asa sa fie de consistenta .
Trecute cele 10 minute adaugam bezeaua peste visine si o mai lasam pana cand bezeaua isi schimba culoarea intr-o culoare maronie .
Scoatem prajitura de la cuptor si o lasam sa se raceasca si apoi ne putem servi.
Eu asa am procedat si sincer nu am primit reclamatii :) Va urez o duminica placuta si sa aveti pofta !!!!!!
1
Daca compozitia este prea moale se mai adauga un pic de faina. Compozitia trebuie sa fie mai moale decat ca la chec .