Ieri seara mi-am zis sa fac ceva dulce cu gustul iernii care aici in Franta nu pare foarte decisa daca sa ramana sau sa plece.
Preparare : batem albusul spuma cu zaharul si apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, continuam cu untul topit si sucul de portocale. Adaugam apoi stafidele, scortisoara si coaja de portocala .
Turnam compozitia intr-o forma de guguluf tapetat cu unt si faina si adaugam bucatele de mere.
Se coace la 180 de grade in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, verificam cu testul scobitorii inainte de a-l scoate, daca iese curata inseamna ca e copt. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca apoi in invelim ciocolata topita cu lapte cat sa facem un strat aderent si sa patrunda putin in prajitura si pudram generos cu cocos.
Decoram centrul cu felii de portocala si este gata pentru servit. Cateva felii de guguluf si un ceai fierbinte de menta au fost o cina perfecta.