Prajitura cu visine in doua culori

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Apr 2014 | 4067 vizualizari

 

N-am introducere,m-am farse,pacaleli sau glume....

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar farin
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 1 praf de sare
  • cca 500 g visine congelate
  • 1 ceasca cu zahar
  • Crema
  • 200 g unt
  • 1 plic cu crema de vanilie Dr.Oetker
  • 150 g zahar farin
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri cacao
  • Sirop
  • siropul lasat de visine peste care am pus zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine in doua culori:

Am scos de seara visinele de la congelator,le-am pus intr-o sita si peste ele am pus o ceasca de zahar si le-am lasat pana a doua zi.

Blat:

Galbenusurile le frecam cu zaharul farin,adaugand lingura dupa lingura si mixand bine dupa fiecare lingura de zahar,pana devine o crema spumoasa.Apoi incorporam faina,amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus cu miscari lente.Separat albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare,se adauga zeama de lamaie si apoi se incorporeaza in galbenusuri,amestecand de jos i sus cu miscari lente.Impartim compozitia in doua,intr-o parte mixam compozitia cu cacaoa pana devine un aluat omogen.Tapetam o tava cu hartie de copt,tava cu dimensiuni 20/30 cm,turnam compozitia alba,apoi pe cea cu cacao si cu un bat de frigaruie amestecam cele doua compozitii.Deasupra punem visinile scurse bine.Dam tava la cuptorul preincalzit cca20-25 min,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.

Crema : Se pune praful de crema intr-un castron se adauga zaharul ,cacaoa si laptele si se mixeaza.Separat untul se topeste pe foc si se lasa la racit 15-20 de minute,apoi se incorporeaza in crema.Se lasa la frigider cat se raceste blatul

Dupa ce am portionat blatul,siropam fiecare bucatica cu siropul lasat de visine si ornam cu crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine