Tarta cu banane

de DoinaP in Prajituri, 11 Dec 2013 | 3032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 5 banane
  • 100 g zahar brun
  • 70 g margarina
  • 2 pliculete vanilie
  • cateva picaturi esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu banane:

Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate.Intr-o tigaie de teflon topim zaharul brun, vanilia si margarina.Adaugam bananele taiate peste sos.Dam focul la mic si lasam sa fiarba timp de 10 minute.Amestecam din cand in cand, dar usor sa nu rupeti bucatile de banana.Dupa, luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin.

Intindem o foaie de aluat intr-o tava(dupa peferinta rotunda sau tava de aragaz) si turnam compozitia de banane deasupra,usor,asezam bananele cat mai uniform,stropim cu esenta de rom si dam la cuptor pentru 30 min la 180 de grade.

Se lasa sa se raceasca bine inainte de a o consuma.E buna cu inghetata de vanilie......mmmmm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta Banoffee (varianta rapida)