Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent

de Miha in Prajituri, 15 Dec 2011 | 19041 vizualizari

 

 Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent se face usor si ofera un gust minunat pentru pofticiosi. Acest desert te rasfata cu straturi de blat frumos si o crema delicioasa.
Pentru aceasta Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, mascarpone, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar 
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent:

Cum se prepara Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent

Mi-a placut atat de mult crema de mascarpone ce-am folosit-o de curand la clatitele cu zmeura, incat am zis ca musai e s-o incerc si cu blat de tort, cu pandispan de cacao mai exact. Ca e bun, moale si pufos si nu trebuie insiropat. ;)

Va doresc o zi frumoasa si va invit la o felie de prajitura, virtuala sau nu...fiecare dupa cum poate...:))) sa sarbatorim impreuna un 900 delicios. :))

Blat:

Intr-un vas punem cacaoa si turnam deasupra apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.

Turnam compozitia intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Lovim apoi cu palma in masa de cateva ori, sa eliminam exceasul de aer din compozitie si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.

Blatul de pandispan racit se taie in 2, obtinand astfel 2 blaturi subtiri. Apoi fiecare blat se taie in 2 pe lungime, obtinand 4 blaturi inguste si subtiri.

Am folosit doar 3 din ele, celalalt au vrut piticii sa-l pape ca atare si nu i-am putut refuza. :)

Impartim crema in 2 si o repartizam intre cele 3 blaturi. Acoperim prajitura cu frisca batuta si bilute de ciocolata. Dam la frigider pentru minim 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Incearca si reteta de Prajitura cu visine si frisca, delicioasa si racoritoare sau Prajitura cu fructe si mascarpone, o bunatate.

Iti recomandam si reteta de Prajitura Felie de lapte, pe placul copiilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si mascarpone - Reteta delicioasa pentru un desert excelent" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si frisca