Desert prajitura cu crema de vanilie

de cristina1985 in Prajituri, 29 Apr 2018 | 5090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cocos:
  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 2 lg faina
  • praf de copt
  • 150 g fulgi cocos
  • Blat nuca si cacao:
  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 2 lg faina
  • praf de copt
  • 3 lg cacao
  • 100 g nuca macinata
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 10 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • zahar vanilinat
  • 4 lg amidon
  • baton vanilie
  • 250 g unt
  • 100 g mascarpone
  • Ornat:
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de vanilie:

Blat cocos: Se bat spuma 5 albusuri, apoi se pune treptat zaharul si mixati in continuare. Se adauga faina cernuta, praful de copt, fulgii de cocos. Aluatul este foarte uscat, ca o pasta care se intinde cu ajutorul unei linguri. Se pune  intr-o tava de 30 x 20 cm si se pune in cuptorul preincalzit, la temperatura de 180 grade Celsius, timp de 10-15 minute. Se scoate din tava, pentru a pune al doilea blat, la cuptor.

Blat cacao si nuca: Se bat spuma 5 albusuri, apoi adaugati zaharul (treptat) si mixati pana capata consistenta unei bezele. Se adauga faina cernuta, cacaua, nuca macinata si praful de copt. Se pune la copt, in aceeasi tava, timp de 10-15 minute sau pana este gata.

Crema: Cele 10 galbenusuri se amesteca cu zaharul, zahar vanilinat, amidonul si baton de vanilie (curatat). Cand laptele fierbe, se toarna usor amestecul de galbenusuri si se amesteca foarte repede (la inceput), pentru a nu face cocoloase. Se fierbe 10-15 minute, pana se ingroasa.

Se lasa la racit, dupa care se pune cate o lingura de crema peste amestecul de unt si mascarpone. Se tot adauga crema, pana o incorporati pe toata.

Se pune crema peste blatul de cocos, apoi se asaza blatul de cacao, iar crema si ciocolata rasa. Se tine la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu lapte condensat