O placinta minunata, cu-un aluat care se topeste in gura de fraged si un gust senzational!
Foi:
Umplutura:
Aluatul se prepara usor; untul rece se taie in bucati si se amesteca cu restul ingredientelor, apoi se framanta un aluat pana la omogenizare, se infoliaza si se da la rece pentru 30 de minute.
Intre timp se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si apoi se amesteca cu oul, mustarul, uleiul de masline, amidonul si pesmetul, apoi cu sare, piper, turmeric.
Intr-o tigaie se incinge uleiul( cele 3 linguri), apoi se caleste compozitia la foc mic pana se albeste, apoi se raceste complet( eu am pus vasul la rece).
Aluatul se scoate de la rece si se pune pe suprafata de intins bine infainata, la fel de bine infainam si sucitorul.
Aluatul se imparte in 5 bucati egale.
Fiecare bucata se intinde subtire, cat de subtire se poate, veti vedea ca la un moment dat va da se se rupa, atunci nu mai insistati.
Pentru a intinde usor foile eu am pus pe suprafata de intins si faina si amidon. Cand am simtit ca se lipeste am ridicat aluatul usor si am pus sub el din nou faina si amidon, apoi am continuat sa intind.
Pentru inceput am intins foaia intr-un dreptunghi, apoi am intors-o pe cealalta parte si am intins-o pana la capat cat am putut de subtire.
Compozitia de carne am impartit-o in cinci parti.
La baza de jos a fiecarei foi am pus umplutura si apoi am rulat strans si am asezat fiecare rulou in tava tapetata clasic cu unt si faina.
Am procedat la fel cu restul foilor.
Am batut 3 galbensuri si am pensulat placinta pe toata suprafata. Am presarat susanul.
Placinta mea a stat la cuptorul incins la 180 de grade timp de 40 de minute. Cand a fost gata, am taiat-o calda.
Noi am mancat-o cu ceapa rosie...o nebunie!