Am luat de la tara foarte multe rosii mari, coapte si am pregatit diverse sosuri, supe, dar si acest aperitiv foarte bun acum in sezon.
Pentru decor:
Am spalat rosiile si le-am sters cu prosoape de hartie absorbante, apoi cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit, am decupat interiorul, lasand totusi pe margini pulpa de rosie cam de 3 mm.
Branza telemea, am pasat-o pe un platou cu ajutorul unei furculite, apoi am amestecat-o cu crema de branza de la Delaco.
Nu am vrut sa folosesc unt, asa ca am luat aceasta crema de branza foarte buna.
Am spalat mararul si l-am tocat marunt, apoi l-am presarat peste amestecul de branza.
Am presarat si boiaua de ardei iute si am omogenizat.
Cu aceasta compozitie am umplut rosiile si le-am decorat cu masline verzi umplute cu gogosar si felii de castraveti, sub forma de albinute.
Este un aperitiv gustos si de efect, mai ales pentru copii.
1
Se poate folosi o branza crema cu verdeata si se poate exclude mararul.
2
Miezul de la rosii ramas poate fi folosit ca masca pentru tenul cu probleme.