Mai aveam niste foi ramase prin congelator, se terminase placinta cu branza si mi-am zis sa incerc si o placinta cu spanac, ca tot imi place mie mult de tot.
Am dat branza pe razatoare si am amestecat-o cu ouale batute si kefirul, apoi am adaugat spanacul dezghetat si am asezonat cu sare si piper. Am impartit amestecul in trei parti egale.
Foile dezghetate le-am impartit in 4. In pachet sun 12-13 foi. Am pus in tava unsa putin o hartie de copt, apoi 4 foi de placinta, unsa fiecare cu ulei. Era mai bun cu unt, dar am uitat sa cumpar. Am pus o portie de amestec de branza cu spanac, apoi iar o serie de trei foi, foecare unsa cu ulei. Am repetat operatia cu foi alternate cu spanac, pana a ramas deasupra strat de foi.
Am dat placinta la cuptor cam 20-30 de minute, dar verificati in functie de cuptor.
La sfarsit, cand placinta a fost gata si putin rumena, am scos-o si am acoperit-o cu un servet curat, udat bine si stors. Am lasat asa cam 15 minute, apoi am portionat. Am servit la micul dejun cu un pahar de kefir.
1
Puteti pune cam orice fel de branza.
2
Puteti inlocui kefirul cu lapte batut, iaurt, smantana.