Piept de rata cu ratatuille de legume

de iulianatanase in Rata, 20 Oct 2010 | 10306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata de cca. 700 de grame
  • 1/2 pahar de vin porto
  • 1 cartof mijlociu
  • un morcov mijlociu
  • un dovlecel verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 catel de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de apa(sau supa de carne)
  • ulei de masline 1/2 pahar
  • 1 lingurita patrunjel tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu ratatuille de legume:

Pieptul de rata se cresteaza in forma de grilaj si se pune la prajit in jumatate din  cant. de ulei 5 min, la foc moderat. Se intoarce si se mai lasa 3-4 min. Sarati si piperati.

Intre timp cuptorul il incingeti la 200 de grade si introduceti pieptul de rata intr-o tava,fara uleiul aferent ,stropit cu porto. Lasati pieptul in cuptor cca.14 min.

Intre timp curati cartoful si morcovul,taiati bastonase de 1cm si lungi de cca.3 cm si puneti la prajit in restul de ulei, impreuna cu usturoiul strivit si frunza de dafin. Adaugati din cand in cand putina apa sau supa. Puneti sare, piper dupa gust. In timp ce se coc cartofii si morcovul curatati dovlecelul si ardeii si taiatii in acelasi mod. Cand cartofii sunt aproape facuti (probati cu furculita), puneti si restul legumelor si terminati de copt.

Ratauille nu trebuie sa iese foarte zemos, la sfarsit sosul trebuie sa fie scazut. Adaugati patrunjel tocat. Pieptul de rata il lasati cca.5 min la odihnit pe un fund inainte de a-l taia felli.

Pofta buna

TIPS-URI

1

daca nu aveti supa si folositi apa ,puneti vegeta sau delicat in loc de sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu ratatuille de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu portocale