Peste in crusta de malai prajit, cu mamaliga

de Ancutsa in Crap / Caras, 8 Apr 2019 | 3727 vizualizari

 

Pentru o cină simplă, dar foarte gustoasă, în familie, am pregătit trunchi de crap în crustă de mălai, bine prăjit, cu mămăligă caldă. Pentru decor am folosit una dintre spatulele primite cadou și la care țin mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 trunchiuri de crap,
  • 200 g mălai,
  • 100 g făină,
  • sare, după gust,
  • o lămâie,
  • aprox 1 litru apă, aprox 300 g mălai şi o linguriţă cu sare pentru mămăligă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in crusta de malai prajit, cu mamaliga:

 

Se curăță peştele de solzi, se spală și se taie felii.

Se sărează peștele şi se tăvălește prin mălaiul cu făina amestecate pe o tavă.

Într-o tigaie cu ulei încins, se prăjeşte fiecare bucată întâi cu pielea în jos, iar după ce prinde nuanţă aurie, se poate întoarce pe partea cealaltă.

Pentru mămăligă, se pun la fiert apa (aprox 1 litru) cu sarea (aprox o linguriță). Când fierbe apa, se adaugă mălaiul în ploaie (la mine au fost aprox 300 g), până devine mai gros, ca un terci, dar mai moale, întrucât la fierbere se îngroaşă. Se fierbe aprox 20 minute. Când începe să clocotească, se amestecă energic unul-două minute şi se ia focul.

Se serveşte stropit cu zeamă de lămâie, alături de mămăligă.

 

Timp de pregătire: 25 min

Timp de gătire: 40min

Porţii: 4

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/peste-in-crusta-de-malai-prajit-cu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in crusta de malai prajit, cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crap pane