Saramura de peste cu legume coapte

de Constelatialeu in Crap / Caras, 1 Mai 2020 | 5457 vizualizari

 

Cum nu-i voie la pescuit, din motive motivate, am cumparat pestele, dar din ala viu, care cu greu a dat ortul popii....1 mai muncitoresc sarbatorit cu gratarel, dar nu inainte de a termina de pus rasadurile in gradina. Partea de pregatire a gratarului a revenit partii masculine, iar eu cu partea de curatat si pregatit saramura.

 

INGREDIENTE

  • 1 crap cca 1,600 kg (asta a fost mascul, a avut lapti)
  • 2 carasi cca 400 g (astia au fost femele, au avut icre)
  • sare grunjoasa
  • legume
  • 3 rosii mai mari
  • 1 si 1/2 capatana usturoi
  • 4 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei usturati
  • apa minerala
  • piper
  • 1 ardei verde usturat
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste cu legume coapte:

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se presara un strat de sare grunjoasa, se lasa sa se incinga, apoi se asaza pestele. Inainte sa fie asezat pe gratar pestele se curata de solzi, apoi se taie pe burta si se scot intestinele, de la cap se scot branhiile si osul alb care se gaseste intre cap si corp, pe axa sirii spinarii, acel os amaraste daca este lasat. Se spala bine pestele, crapul se taie pe din doua pe lungime, pentru ca este mai mare si sa se poate frige mai bine, carasul se lasa intreg. Aceste operatiuni le-am facut cu o zi inainte, atunci cand am cumparat pestele, i-am dat un praf de sare si l-am bagat la frigider, pentru a doua zi cand am facut gratarul.

Se lasa pestele pe gratar sa se friga pe o parte, apoi se intoarce pe partea cealalta, cand este gata fript, se asaza intr-o tava sau vas incapator, se toarna cca 1/2 l apa minerala si se acopera cu o folie alimentara, se lasa asa cat timp coacem legumele. Asezam legumele- rosiile, ardeiul iute, ardeiul gras, usturoiul, ceapa- pe gratar si le coacem, dupa ce sunt bine coapte, se curata de coaja, se taie mai marunt si se asaza peste pestele fript. Taiem si ardeiul iute verde, presaram piper si ornam cu patrunjel verde, daca mai este nevoie, mai adaugam apa, invelim tava cu folie alimentara pana ne asezam la masa.Trebuie sa stea cel putin 30 min, sa se imbine aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste cu legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara