1. Curatati pestele de solzi si eviscerati-l, crestati-l pe laterale. Puteti sa ii taiati capul (eu il pun asa pt ca sotului ii place mai horror:))
2. Faceti un amestec din: ulei, sare, legumele uscate si zeama de la 1/2 lamaie.
3. Curatati ceapa si taiati-o in rondele. La fel procedam si cu rosiile.
4. Puneti in tava un rand de ceapa, peste care puneti rosiile.
5. Stergeti pestele cu un prosop absorbant de hartie si ungeti-l (pe toate partile, inclusiv in interior) cu amestecul preparat la pasul 2, puneti felii de lamaie in crestataturi.
6. In tava puneti apa, vinul si pestele. Puneti o folie de aluminiu care sa acopere 3/4 din tava si intepati-o cu un cutit.
7. Dati la cuptor, 40 de minute la 200 °C. Dupa 15-20 minute de cand l-ati introdus, scoateti folia de aluminiu.
8. Din cand in cand mai ungeti pestele cu sosul din tava.
1
Cand curatati pestele, scufudati-l in apa clocotita 2-3 minute, astfel solzii se curata mai usor si nici nu mai are un miros asa pregnanat.