Peste alb cu lemongrass si sparanghel

de Satisfyyourcravings in Peste, 30 Oct 2012 | 5833 vizualizari

 

Un preparat simplu si usor, perfect pentru serile lenese.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de peste alb, fara oase
  • o tulpina de lemongrass
  • 300 de grame de sparanghel/ un buchet
  • ulei de masline
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste alb cu lemongrass si sparanghel:

Pestele se spala si se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se asezoneaza pe ambele parti cu sare, piper, oregano si busuioc. 

Tulpina de lemongrass de striveste usor cu latura cutitului pentru a elibera aroma, se taie in tije de 3 cm si se aseaza intr-o tigaie in care am incalzit anterior o lingurita jumatate de ulei de masline. Se infuzeaza uleiul cu lemongrass pentru 5 minute. Dupa expirarea timpului, se aseaza in tigaie bucatile de peste apasand usor cu degetele pentru a se gati uniform. Se prelucreaza termic pentru 2 minute jumatate pe fiecare parte. 

Intr-o oala se pune la fiert un litru de apa cu sare. Sparanghelul se curata, se spala si se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se adauga in apa fierbinte unde se fierbe pentru 10 minute. Dupa fierbere, pentru a opri procesul de gatire, se trec printr-un jet de apa rece. 

Se asambleaza preparatul asezand mai intai sparanghelul si apoi bucata de peste. 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa imbogatiti gustul acrisor si discret al tulpinii de lemongrass, puteti adauga lamaie sau lime peste fiecare bucata de peste in timpul procesului de gatire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu lemongrass si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

01.11.2012, 11:36

Bine ai venit
Pestele este pe gustul meu . Sincer lemongrass nu am mai incercat

RuxyRux 1

01.11.2012, 12:19

O bunatate! Iubesc sparanghelul!

LidiaChivu 1

20.03.2014, 08:08

o combinatie pe care o ador!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste in crusta de malai prajit, cu mamaliga