Pate de peste

de Sasha1 in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2014 | 22399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg peste ( caras , platica, rosioara,fileu de singer)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 ardei rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 300 ml ulei
  • 100 ml otet
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • boia de ardei iute
  • sare
Portii: 100
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de peste:

Curatam pestele de solzi si intestine,le spalam bine si le punem la fiert cu cateva foi de dafin, un praf de sare , piper boabe si 50 ml otet ,la foc mic.

Curatam radacinoasele si ceapa. Radacinoasele se dau pe razatoare mica. Ardeii in coacem, ii curatam de coaja si seminte, apoi le tocam cuburi mici.

Cand pestele a fiert,il scoatem din apa si-l lasam la racit. Incingem o tigaie cu ulei, calim ceapa taiata marunt,cand devine sticloasa adaugam radacinoasele si ardeiul copt,le lasam la calit, apoi adaugam un polonic din supa de peste si lasam sa fiarba cam 15 minute. 

Curatam pestele de oase si il dam prin masina de tocat. Amestecam prajeala cu pasta de peste , adaugan oteul, sare , piper si boia dupa gust.

Daca vrem sa le pastram pentru mult timp  le punem in borcane , le sigilam bine si le serilizam la foc pentru 1h jumatate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sa nu rasfiarba pestele,astfel vom avea dificultati cu oasele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastă de peşte cu migdale