Daca ne saturam de clasicul piure de cartofi, putem sa-m imbunatatim in multe feluri.
Pana la urma piureul de cartofi este cea mai la indemana garnitura pe care o putem face, asa ca putem jongla cu ingredientele dupa propria inspiratie si propriul gust.
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii tocam in cuburi, apoi ii punem la fiert in apa clocotita cu sare.
Topim untul, adaugam si o lingurita de ulei de masline si calim ceapa rosie tocata fin.
Adaugam zaharul si amestecam energic pentru a se carameliza ceapa uniform.
Cand cartofii au fiert suficient, asa incat incep sa se paseze, ii scurgem de apa in care au fiert si introducem blenderul in ei, diluandu-i cu lapte fierbinte.
Scoatem blenderul si adaugam ceapa caramelizata, frunze proaspete de busuioc si parmezanul ras.
Daca mai este nevoie, mai adaugam lapte fierbinte, depinde cum dorim consistenta piureului, noi il preferam usor moale.
In timpul servirii, adaugam marar tocat, sau patrunjel.
Noi l-am servit ca garnitura la ficat de pui in sos de rosii si a fost tare gustos!
Sper ca reteta mea sa va fie de folos!