Pateul acesta a reprezentat o adevarata revelatie pentru familia mea, care l-a descoperit cu bucurie pe masa intr-o dimineata si care l-a apreciat enorm! Si pot sa va asigur si eu, care consum carne mai rar, ca a fost foarte gustos, cremos si incredibil de fin! Ca sa nu mai spun de aroma, care m-a cucerit de la prima degustare! Pentru noi e prima data cand am incercat reteta acestui pate, dar cu siguranta vom mai reveni la el, se prepara foarte usor si rapid, iar rezultatul este unul deosebit, mai ales cand se anunta musafirii pe neasteptate, sau timpul vostru de gatit este extrem de limitat.
Mod de preparare:
1. Se pun stafidele la hidratat in vin.Din acestea, se vor folosi in reteta doar 30 g, restul se opresc pentru decor.Vinul ramas in urma deshidratarii stafidelor se pastreaza.
2. Se spala ficatul de pui, se scurge si pune inctr-o craticioara pe foc, impreuna cu uleiul si se inabusa. Se tine pe foc cca 15 minute, pana se inmoaie bine.
3. Se lasa ficatul sa sa recoreasca, dupa care se aseaza in blender, impreuna cu celelalte ingrediente, inclusiv putin din vinul ramas de la stafide, atat cat e nevoie ca blenderul sa mixeze bine pasta (eu am avut nevoie de 3 linguri de vin) .
4. Se mixeaza foarte bine pateul, pana se obtine o pasta extrem de fina (cca 1 minut).
5. Se ung formele cu putin ulei si se umplu cu pateul caldut.
6. Se dau la rece.
7. In momentul servirii, pateul se scoate usor din forme si se decoreaza cu restul de stafide hidratate in vin (eu am decorat cu stafide simple…pentru ca cele hidratate disparusera:))
Pofta buna!
P.S. idee preluata din Good Food.