Pate de ficat aromat cu stafide

de adnia in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2014 | 3726 vizualizari

 

Pateul acesta a reprezentat o adevarata revelatie pentru familia mea, care l-a descoperit cu bucurie pe masa intr-o dimineata si care l-a apreciat enorm! Si pot sa va asigur si eu, care consum carne mai rar, ca a fost foarte gustos, cremos si incredibil de fin! Ca sa nu mai spun de aroma, care m-a cucerit de la prima degustare! Pentru noi e prima data cand am incercat reteta acestui pate, dar cu siguranta vom mai reveni la el, se prepara foarte usor si rapid, iar rezultatul este unul deosebit, mai ales cand se anunta musafirii pe neasteptate, sau timpul vostru de gatit este extrem de limitat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g ficat de pui
  • 75 g stafide
  • sare neiodata, dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline presat la rece
  • 1 praf scortisoara
  • 1 praf nucsoara
  • 1 praf anason stelat
  • putin vin alb sec
  • 1 picatura ulei esential de busuioc (sau putin busuioc uscat)
  • 1 cubulet unt
  • putin ulei pentru uns formele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat aromat cu stafide:

 

Mod de preparare:

1. Se pun stafidele la hidratat in vin.Din acestea, se vor folosi in reteta doar 30 g, restul se opresc pentru decor.Vinul ramas in urma deshidratarii stafidelor se pastreaza.
2. Se spala ficatul de pui, se scurge si pune inctr-o craticioara pe foc, impreuna cu uleiul si se inabusa. Se tine pe foc cca 15 minute, pana se inmoaie bine.
3. Se lasa ficatul sa sa recoreasca, dupa care se aseaza in blender, impreuna cu celelalte ingrediente, inclusiv putin din vinul ramas de la stafide, atat cat e nevoie ca blenderul sa mixeze bine pasta (eu am avut nevoie de 3 linguri de vin) .
4. Se mixeaza foarte bine pateul, pana se obtine o pasta extrem de fina (cca 1 minut).
5. Se ung formele cu putin ulei si se umplu cu pateul caldut.
6. Se dau la rece.
7. In momentul servirii, pateul se scoate usor din forme si se decoreaza cu restul de stafide hidratate in vin (eu am decorat cu stafide simple…pentru ca cele hidratate disparusera:))

Pofta buna!

 

P.S. idee preluata din Good Food.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat aromat cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute