Pastrama de pui

de marcela1979 in Mezel de casa, 18 Iun 2014 | 8646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 1 bucata mare
  • pulpe de pui dezosate 4 buc
  • Marinata 1: apa 500 ml
  • sare 1 lgt
  • 1 lgt piper boabe
  • 1 lgt salvie
  • 1 lgt cimbru
  • Marinata 2 : 1 lgt boia de ardei
  • 2 lg indulcitor xilytol
  • piper macinat 1 lgt
  • 3 lg sos de soia
  • 1 lgt tumeric
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Carnea se spala si apoi se pune in marinata 1 formata din: apa,sare,piper boabe,cimbru si salvie.Se lasa carnea la marinat 24 de ore la frigider.Dupa cele 24 de ore se scoate carnea ,se spala cu un jet de apa si se pune in marinata 2 facuta din : sos de soia, boia de ardei, xilytol,piper macinat ,tumeric si se lasa la rece inca 12 ore.

Cand au trecut cele 12 ore se ia carnea ,se face sul ,se leaga cu ata si se pune in tava pe hartie de copt,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit circa 50 de min.Dupa 30 de min se ia folia jos si se mai stropeste cu sos si se mai lasa 20 de min sa se rumeneasca stropindu se cu sos din cand in cand .Eu le am pus in punga de copt si apoi am taiat punga pentru ultimele 20 de min.

Cand este gata se scoate carnea si se lasa sa se raceasca,apoi se scot atele si se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]