retete festive de iarna
Intr-un bol mare mare amestecam ingredientele pentru marinare, adaugam pieptul de pui spalat si sters cu un prosop de bucatarie. Adaugam apa cat sa acopere carnea, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Acoperim cu folie alimentara sau cu un capac si lasam pana a 2 zi la frigider.
Scoatem pieptul de pui din marinata si il lasam sa se scurga bine intr-o strecuratoare.
Pe o hartie de copt care am aseza-to intr-o tava, adaugam condimentele pentru uns, adaugam ulei, sosul de soia, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Trecem bucatile de carne prin amestec, rostogolindu-le pe amblele parti, daca dorim putem sa le legam cu ata pe lungime.
Acoperim tava cu folie aluminiu si dam la cuptorul incalzit la 180 grade C, cca 60 min.
Dupa 30 min indepartam folia de aluminiu si o stropim din cand in cand cu sosul ce se va forma in tava.
Lasam sa se raceasca pe un gratar daca dorim sa o servim rece, dar este foarte buna si calda.