Pariziene cu ricotta

de angyb in Prajituri, 30 Iul 2013 | 6042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 400 g faina alba
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar
  • 1 varf de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • lapte cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 350g ricotta
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • Pt. uns:
  • 1 galbenus
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu ricotta:

Pregatim o maia din drojdie, o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte cald. Lasam la loc cald pana cand creste. Framantam maiaua cu ouale, faina, restul de zahar si adaugam treptat lapte caldut framantand mereu pana cand devine un aluat elastic nelipicios. Lasam sa cresca la loc cald pana cand isi dubleaza volumul.

Amestecam ricotta cu oul si zaharul.

Cand aluatul a crescut il impartim in 8 parti egale.intindem fiecare biluta in forma ovala si franjuram jumatate din ele.

Pe partea ramasa netaiata punem ricotta ,rulam inchizand capetele. Lasam sa creasca 15 minute dupa care le ungem cu ou batut cu lapte.

Dam la cuptorul preincalzit 35-40 de minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pariziene cu branza si stafide