Aluat:
Umplutura:
in plus:
Preparam intai umplutura:
-telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici;
-zdrobim branza afumata, adaugam crema de unt si smantana, apoi telemeaua rasa si amestecam totul bine cu lingura sa obtinem o pasta cremoasa.
Aluatul:
-drojdia se lichefiaza cu 5 gr. zahar i putina sare.
-adaugam putina apa calduta,faina de ovaz si lasam maiaua la dospit cca 15 minute in cuptorul cu microunde (oprit), astfel incat sa fie ferita de curenti.
-peste maiaua dospita adaugam toate celelate ingrediente, framantam aluatul si rupem cate o bucata din el (de marimea unei portocale).
-intindem cate o bucatica de aluat cu facaletul pe masa infainata de lucru, la baza asezam umplutura de branza, in partea opusa taiem aluatul fasii paralele pana la jumatatea acestuia;
-rulam aluatul pana la mijloc, avem grija sa impachetam si colturile in interior sa nu se scurga umplutura in tava in timpul coptului.
-le asezam in tava, pe hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram seminte de in si sare grunjoasa,apoi le coacem la temperatura de 180 pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!