Prajitura cu ciocolata

de mamaieelena in Prajituri, 26 Apr 2012 | 5632 vizualizari

 

Am dorit sa fac ceva bun si sper ca a iesit ,iata;

 

INGREDIENTE

  • 150ml.vin rosu
  • 125g zahar
  • 1 portocala(zeama si coaja)
  • ghimbir 2 cm. ras
  • 175g ciocolata menaj 70% cacao
  • 80ml.apa
  • 120 ml. frisca lichida
  • 4 oua
  • 2 linguri cu varf cu zahar
  • 80g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 180 g faina
  • 100 g nuca macinata nu chiar marunt
  • 350 ml frisca pentru batut
  • 2 lingurita zahar
  • 4 foi de gelatina
  • 50 ml lapte
  • coaja de portocale confiate pentru decor
  • margarina si faina pentru tapetat tava

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Prima etapa: am pus la fiert intr-un vas nu prea mare; vinul rosu, zaharul(125g), portocala (zeama si coaja rasa), ghimbirul ras si apa. Le-am lasat sa fiarba bine 20-30 minute apoi am strecurat. Ciocolata cu frisca lichida (120 ml) se pun pe foc domol sa se topeasca ciocolata. Cand aceasta s-a topit se pune peste siropul de vin lasand sa clocoteasca de 2-3 ori nu mult.

Separam in 2 vase ciocolata, dar avem grija ca intr-unul sa fie mai mult decat in celalalt dar nu cu mult peste jumatate de cantitate. Se da la rece (eu am pus in apa rece la chiuveta si am schimbat mereu apa) cand a fost aproape rece am pus untul 80 g si am amestecat pana la dizolvarea completa. Cand a fost rece am pus galbenusurile pe rand amestecand dupa fiecare. Albusurile le-am pus intr-un bol pentru a fi batute cu mixerul, dar nu inainte de a pune si restul de ingrediente adica; faina amestecata cu praful de copt, nuca, zaharul 2 linguri si acum punem si albusurile care le-am facut sa stea tare si cu aceeasi lingura cu care am amestecat tot, am amestecat si albusurile.

Intr-o tava nu prea mare 20cm/23cm am pus compozitia rezultata (am uns-o cu margarina si am tapetat-o cu faina)si am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute, dar pentru siguranta se incearca cu scobitoarea.

Etapa a doua; punem la inmuiat gelatina in lapte si punem pe foc. Atunci cand este gata, dar sa nu clocoteasca dam la rece si amestecam apoi cu ciocolata. Punem la frigider in timp ce se bate frisca 200 ml , punem ciocolata peste frisca usor si amestecam bine se da iar la frigider.

Cand pandispanul este rece se taie in doua si pe partea de jos se pune crema pe care eu am batut-o iar cu mixerul sa se omogenizeze bine si apoi cea de-a doua foaie. Am dat la frigider pentru a doua zi cand am taiat-o in patrate. Am batut iar 150 ml frisca lichida cu 2 lingurite de zahar pudra si am facut moate peste care am pus coaja de portocala confiata.

Este foarte buna aromata si cu multa ciocolata.Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (29)

Toamna07 1

04.05.2012, 23:41

La favorite cu ea .

deyutzky 1

05.05.2012, 00:42

Angelina_Elena 1

21.05.2012, 08:49

am ratat asemea bunatate de prajitura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba-Neagra