Paine intermediara cu seminte

de Sim0na in Piine, 30 Mar 2012 | 4794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 g făină intermediară
  • 375 g făină neagră
  • 400 ml apă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură rasă sare
  • 7 linguri ulei măsline
  • 1 linguriţă oţet
  • ulei de măsline ptr uns tava
  • seminţe de susan
  • seminţe de mac
  • seminţe de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine intermediara cu seminte:

Am amestecat făina neagră, cu cea intermediară şi cu seminţele. Am adăugat sarea. Am început să incorporez apa călduţă. Am adăugat drojdia dizolvată în apa călduţă.. şi am amestecat bine.. Am frământat aluatul începând să adaug câte o lingură de ulei de măsline.. rând pe rând până au fost toate cele 7 linguri încorporate. Am frământat bine-bine timp de cca 10 minute. Am acoperit vasul cu folie şi am lăsat la crescut 40 minute.

Cand aluatul şi-a dublat volumul, l-am înpărţit în 3 bucăţi, pe care le-am modelat în şnururi, împletindu-le în 3. Am pus pâinica în tava tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, şi am lăsat să crească 20 minute. Dupa ce pâinea a crescut frumos, am udat cu o pensulă pâine cu apă si am presărat făină deasupra. Am dat-o la cuptor 30 minute la 220 grade, în cuptorul preîncălzit.

Când s-a rumenit frumos, am scos pâinica şi am învelit-o într-un prosop curat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine intermediara cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine multicereale, cu seminţe de in şi măsline, fără frământare