O bunatate...iar calde...mmmmm....o nebunie :)
Se cerne faina intr-un vas pentru framantat. Se pune drojdia deasupra, apoi zaharul, sarea pe margine, uleiul si taratele de ovaz. Adaugam apa calduta si framantam un aluat bun, vartos in jur de 7 minute. Eu obisnuiesc sa crestez aluatul adanc in forma de cruce . Acoperim vasul si lasam la crescut la loc caldut in bucatarie.
Cand a crescut aluatul si si-a dublat volumul( dureaza o ora), il mai framantam putin, eu il pliez de trei ori in interior, apoi rupem bucati si formam chiflele. Nu este nevoie sa le dam o forma perfecta, doar sunt rustice. Le crestam usor in forma de cruce.
Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le pudram putin deasupra cu faina.
Lasam chiflele inca 15 minute la dospit si intre timp incingem cuptorul la 220 de grade.
Vom coace chiflele 15 sau 16 minute, apoi le vom scoate si le vom raci pe un gratar.
Sunt foarte gustoase :)...prea bune...prea ca la tara :))))