Oua scotiene, cu salata de varza

de RODIMUR in Porc, 17 Oct 2017 | 5712 vizualizari

 

În urmă cu câțiva ani am mâncat așa ceva în Franța și pentru că mi-am adus aminte de acest preparat, m-am gândit să-l și fac acum. 
Ouăle scoțiene se fac din carne pentru cârnați, sau din carne tocată amestec. Am preferat a doua variantă, din mai multe motive...

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă fierte tari
  • 500 grame carne tocată amestec (mai multă, de porc)
  • 1 ou
  • 1 ceapă medie
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • Pentru modelat:
  • 2 ouă crude
  • 4-5 linguri încărcate de făină albă
  • 4-5 linguri încărcate de pesmet
  • ulei pentru prăjit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua scotiene, cu salata de varza:

Carnea se curăță de pielițe și de vițe nedorite, se spală, se scurge de apă, după care se toacă mărunt.

Se fierb 6 ouă tari, se lasă să se răcească și apoi se curăță de coji.

Ceapa și cățeii de usturoi se curăță, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie foarte fin.

Peste carnea tocată se adaugă 1 ou întreg, ceapa, usturoiul, sarea și piperul, după care se mixează bine, ca să se uniformizeze compoziția.

Cele două ouă se mixează bine într-un bol mic. Se pregătesc două farfurioare, una cu făină și cealaltă cu pesmet.

Se împarte compoziția în 6 părți egale, din care se formează 6 biluțe. Se ia câte o biluță în palmă, se aplatizează și se pune 1 ou fiert tare în mijloc. Se închide înapoi biluța, având grijă ca oul să fie învelit uniform. Se trece biluța din carne prin făină, apoi prin ouăle mixate și în final prin pesmet.

Ouăle scoțiene se pun la prăjit, la foc mic, într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc pe toate fețele și se servesc calde, cu o salată (de varză, de roșii, asortată...).

TIPS-URI

1

Tocați fin, atât carnea, cât și legumele (ceapa și usturoiul).

2

În carnea tocată folosită, preponderentă să fie cea de porc, pentru ca ouăle scoțiene să fie mai gustoase.

3

Prăjiți ouăle scoțiene la foc mic, ca să se pătrundă bine și să nu se ardă. Dacă aveți posibilitatea, folosiți o baie de ulei.

4

Dacă doriți, după prăjire, puteți pune ouăle scoțiene 2-3 minute pe un prosop de hârtie, ca să absoarbă surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene, cu salata de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RODIMUR 1

18.10.2017, 11:34

Mulțumesc frumos, Kytz!

dantes 1

22.10.2017, 07:29

Bune!

RODIMUR 1

22.10.2017, 08:27

Mulțumesc, Dante! Într-adevăr, sunt foarte bune și consistente!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii