Varza noua este delicioasa calita cu marar si cu un ciolan afumat
Ciolanul afumat se spala bine, se lasa 30 de minute in apa calduta pentru a se curata de fum bine.
Se taie varza fideluta si se freaca bine cu sare.
Ardeiul gras se taie cubulete si se inabusa in uleiul de masline, apoi se adauga varza si se caleste bine in continuare. Cind s-a inmuiat bine se adauga rosiile taiate cubulete, mararul tocat marunt, piper, cimbru si foaia de dafin.
Se pune cioloanul in mijlocul cratitei, se inveleste cu varza si se da la cuptor la foc moale. Puteti adauga acum o cana de apa, daca este nevoie.
Dupa o ora si jumatate se scoate cratita si se indeparteaza varza de pe ciolan. Se da din nou la cuptor circa o ora tot la foc moale.
Se serveste cu mamaliguta, ardei iute si o cana de vin!
Pofta buna!