Orez copt

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2013 | 6010 vizualizari

 

O RETETA PE CARE O STIU DE LA BUNICA.

 

INGREDIENTE

  • -un ardei rosu
  • -2 cepe
  • -3-4 catei de usturoi
  • -un morcov
  • -facultativ-ciuperci din conserva
  • -o cana de orez
  • -1 lingura de boia
  • -sare
  • -piper
  • -4 cani de apa
  • -100 ml de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez copt:

-legumele se taie marunt si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei

-se adauga orezul spalat si se amesteca in continuu cca 5 minute

-se adauga sare,piper,boia

-se toarna 3 cani de apa si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute

-intre timp se unge cu restul de ulei un vas de iena

-cand a fiert orezul de jumatate se toarna in vasul de iena pregatit ,se mai adauga o cana de apa si se da la cuptor ptr 30 de minute.

- se serveste cu snitele de pui sau orice altceva vrei.

TIPS-URI

1

orez

2

retete de la bunica

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit