Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2016 | 5972 vizualizari

 

Întotdeauna, când suntem toți acasă, în week-end, încerc să pregătesc niște gustări mai altfel decât cele clasice, cu care suntem obișnuiți.
De data aceasta am ales să fac aceste simple și gustoase brioșe aperitiv din cartofi cu mozzarella și chimen și au avut un mare succes, mai ales servite cu un delicios sos de usturoi cu iaurt.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru brioșe:
  • 2 cartofi medii
  • 150 g mozzarella rasă
  • 2 ouă
  • 1/2 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 1 linguriță zahăr brun
  • Pentru sos:
  • 1 căpățână usturoi
  • 1/2 linguriță sare de mare
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 400 g iaurt cremos
  • 1/2 legătură mărar
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella:

Fierbem cartofii in coajă, în apă clocotită cu o linguriță de sare și una de zahăr brun (tips învățat de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani)

Puțin zahăr adăugat în apa în care fierbem cartofii în coajă, le conferă acestora o ușoară dulceață.

Îi fierbem pâna încep să se pătrundă, la testul cu furculița, dar nu de tot, cum i-am fierbe pentru o salată, ei se mai prepară și la cuptor și nu dorim să se transforme în piure.

Scurgem apa, trecem cartofii prin jet de apă rece și le îndepărtăm coaja.

Când sunt bine răciți, îi dăm pe răzătoarea mare, adăugăm mozzarella rasă, mărarul tocat, două ouă, sare, piper și chimen, după gust.

Amestecăm compoziția, umplem cu aceasta niște forme de brioșe, de care avem și le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, până prind o ușoară crustă la suprafață, 20-30 minute, maxim.

Pentru sosul de usturoi, curățăm usturoiul și îl pisăm cu sare, apoi îl frecăm cu puțin ulei de măsline și adăugăm mărarul tocat fin, precum și iaurtul.

Dacă avem și o cremă de brânză prin frigider, punem și o lingură din aceasta, că va da un gust mai bun sosului.

Servim delicioasele brioșe aperitiv, cu sos de usturoi și iaurt,  fie calde, fie reci.

Sunt bune în ambele variante, doar sosul trebuie rece, de la frigider.

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Pot fi servite si cu ketchup sau sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

denisizina24 1

20.07.2016, 10:33

Pentru a aduga un plus de culoare si un gust deosebit retetelor dumneavoastra, va rog vizitati, http://olx.ro/oferta/cartofi-movi-productie-2016-ID4szck.html

Catalina L 1

25.07.2016, 21:16

mihaelar63 1

13.09.2016, 17:40

Ce frumoase-s Merisorule

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandvisuri pt copilasi