Întotdeauna, când suntem toți acasă, în week-end, încerc să pregătesc niște gustări mai altfel decât cele clasice, cu care suntem obișnuiți.
De data aceasta am ales să fac aceste simple și gustoase brioșe aperitiv din cartofi cu mozzarella și chimen și au avut un mare succes, mai ales servite cu un delicios sos de usturoi cu iaurt.
Fierbem cartofii in coajă, în apă clocotită cu o linguriță de sare și una de zahăr brun (tips învățat de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani)
Puțin zahăr adăugat în apa în care fierbem cartofii în coajă, le conferă acestora o ușoară dulceață.
Îi fierbem pâna încep să se pătrundă, la testul cu furculița, dar nu de tot, cum i-am fierbe pentru o salată, ei se mai prepară și la cuptor și nu dorim să se transforme în piure.
Scurgem apa, trecem cartofii prin jet de apă rece și le îndepărtăm coaja.
Când sunt bine răciți, îi dăm pe răzătoarea mare, adăugăm mozzarella rasă, mărarul tocat, două ouă, sare, piper și chimen, după gust.
Amestecăm compoziția, umplem cu aceasta niște forme de brioșe, de care avem și le dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, până prind o ușoară crustă la suprafață, 20-30 minute, maxim.
Pentru sosul de usturoi, curățăm usturoiul și îl pisăm cu sare, apoi îl frecăm cu puțin ulei de măsline și adăugăm mărarul tocat fin, precum și iaurtul.
Dacă avem și o cremă de brânză prin frigider, punem și o lingură din aceasta, că va da un gust mai bun sosului.
Servim delicioasele brioșe aperitiv, cu sos de usturoi și iaurt, fie calde, fie reci.
Sunt bune în ambele variante, doar sosul trebuie rece, de la frigider.
Să vă fie de folos!
1
Pot fi servite si cu ketchup sau sos de rosii.