Cornete din lipii

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2011 | 8326 vizualizari

 

Am vazut la Lia transformate intr-un desert delicios si m-am gandit ca ar fi foarte bune pentru aperitive umplute cu branza, peste, icre, salate de orice fel, si altele.

 

INGREDIENTE

  • lipii libaneze
  • ulei de masline
  • boia de ardei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete din lipii:

Lipiile se taie in patru si din fiecare sfert se face un cornet care se prinde in scobitori (eu am niste ace din inox speciale pentru prins diverse preparate).

Se ung cu ulei amestecat cu boia pe interior si exterior.

Se pun doua scobitori in cruce pentru a le tine desfacute si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am fripteuza).

Se introduce in cuptorul preancalzit la 200 grade C pentru 5 minute pana se rumenesc frumos.

Cand sunt rumenite se scot si se lasa la racit. Se scot scobitorile si sunt gata de umplut.

Fiind prima imcercare nu au iesit foarte rotunde si frumoase.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete din lipii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

17.02.2011, 08:01

Mihaela11_jo 1

23.02.2011, 00:22

Foarte gustoase
In tarile arabe se ung lipiile cu ulei de masline si se presara cu za'atar: oregano uscat, lamaie si seminte de susan prajite( se numeste si mancarea arabului sarac)
Facand exceptie de pretul uleiului de masline o putem numii mancarea romanului sarac????

MotanLaOale 1

23.02.2011, 08:37

cred ca nu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza sarata