Pentru astazi avem o reteta de negresa cu branza, pregatita la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Nu stiu inca daca minunea asta de aparat poate face orice fel de desert, dar negresa cu branza a iesit grozav. La fel ca si crema de zahar ars
Blat:
Untul se topeste la foc mic sau la microunde. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o crema
fina. Adaugam apoi ouale pe rand, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si faina amestecata cu
cacaoa, praful de copt si un praf de sare. La sfarsit incorporam bobitele de ciocolata.
Crema de branza:
Branza o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si mixam totul cu blenderul vertical
pana obtinem o crema fina.
Compozitia pentru blat o turnam intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Crema de branza
obtinuta o turnam usor peste compozitia pentru blat si nivelam.
In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune punem 1 cana cu apa si asezam gratarul din dotarea aparatului. Asezam tava cu compozitia pentru negresa cu branza. Deasupra tavii punem o bucata de hartie de copt pentru ca aburii formati sa nu se scurga în interior.
Inchidem capacul si il rotim în pozitia INCHIS. Inchidem si supapa de presiune.
Setam programul DESERT, presiunea HIGH si timpul de gatire de 30 de minute si apasam apoi tasta START/STOP. Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se va auzi un semnal sonor si aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
Deschidem supapa de aburi cu ajutorul unei spatule. Atentie la aburii care se degaja! Deschidem capacul si scoatem cu grija tava din interior. Lasam la racit, dupa care negresa cu branza se portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna!