Musaca cu piure de cartofi

de Irina in Mancaruri cu carne, 30 Ian 2014 | 14738 vizualizari

 

Musacaua e una din mancarurile favorite ale familiei noastre, nu stiu daca nu v-am mai zis asta. Reteta asta de musaca e una simpla, asa cum o prefera Matei, doar cu piure, carne tocata si un sos de rosii. Simplu si bun, pana la urma asta e tot ce conteaza!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi
  • 600 g carne tocata amestec(porc si vita)
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • verdeata (marar si patrunjel)
  • parmezan ras
  • 2 pahare de suc de rosii
  • 2 linguri de ulei
  • sare si piper
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu piure de cartofi:

Cartofii i-am fiert in coaja, asa ca i-am spalat foarte bine inainte.

Am tocat marunt ceapa si usturoiul si le-am pus intr-o tigaie la inabusit, impreuna cu cele doua linguri de ulei.

Dupa ce s-au inmuiat putin, am adaugat si carnea. Am acoperit cu un capac si am lasat sa se patrunda bine carnea.

Am tocat intre timp si verdeata si am adaugat-o peste carnea din tigaie, amestecand.

Sucul de rosii l-am turnat peste carne si tot acum am condimentat carnea. Am lasat sa fiarba la foc moale, pana a scazut putin sosul. Am oprit focul.

intre timp am curatat si cartofii de coaja si i-am mixat ca pentru piure, adaugand lapte, unt si sare. Am adaugat cate putin lapte, pentru ca piureul sa fie ceva mai inchegat. 

Am aranjat musacaua in forme cu peretii detasabili. Am folosit o forma cu diametrul de 24 cm si una mica, de doar 10 cm.

Am asezat un strat de piure, apoi unul de carne cu sos si inca un strat uniform de piure. 

Pe deasupra am ras parmezan, cat sa formeze o crusta rumena la final. In forma mica am presarat mai putin parmezan, cat sa fie pe placul baiatului meu.

Am pus formele in cuptorul incalzit si am lasat musacaua cam 45 minute sa se faca. Bineinteles, forma mica am scos-o mai devreme din cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca talmes-balmes