Mereu aroma mâncării de cartofi, îmi aduce în față imaginea bunicilor (din păcate numai sunt printre noi :(.
Un fel principal simplu și sățios, ce intră în colecția rețete de suflet!
Mă bucur că și acum, reușesc să obțin aceeași aromă ca atunci când o savuram la masa bunicilor.
Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt.
Scăricica se taie bucățele, cât o îmbucătura și se adaugă la amestecul de legume, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit.
Între timp se curată cartofii și se taie bucăți mai mari, adăugându-se apoi la amestecul de ceapă și scăricică afumată.
Se asezonează de sare, piper, boia, mărar, cimbru, dafin, apoi se completează cu apă rece cât să acopere cartofii, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit.
Se servește fierbinte cu castraveți murați de vară sau salată de sfeclă roșie cu hrean sau în cazul meu cu puțină smântână ;) :)))
Spor și poftă bună!