Astăzi 12 octombrie este Ziua Națională a Spaniei.
Ziua Hispanității, ori Ziua Hispanismului, cunoscută și ca Sărbătoarea Națională a Spaniei (în spaniolă Día de la Hispanidad, Fiesta Nacional de España, catalană Dia de la Hispanitat, Festa Nacional d'Espanya) este ziua care comemorează Descoperirea Americii de către Cristofor Columb la 12 octombrie 1492.
Va prezint o retete specifica din Andaluzia.
Bucătarii locali sunt consideraţi a fi cei mai buni din lume. La baza preparatelor stau fructele de mare, toate felurile de carne, legumele şi vinul. Aici, se simte influenţa culturii orientale şi a celei ebraice Specialităţile locale sunt supele reci- gazpacho, salmorejo, omletele de cartofi tortilla şi tapas. Acestea se consumă împreună cu un vin andaluz. Andaluzia este cel mai mare producător de vin din Europa.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/mancare-de-ardei-andaluza.html
Spalati legumele.
Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.
Taiati ardeiul in lamele si rosiile in cubulete.
Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati ardeii si rosiile si gatiti timp de 15 minute.
Puneti carnatul curatat de piele si taiat rondele , nautul, sofranul si cubul de pui dizolvat in apa.
Gatiti la foc potrivit timp de 20 de minute, amestecati din cand in cand.
Puneti sare si piper. Serviti cald.
Se poate servi acompaniat de coucous sau bulgur.
1
Ce este bulgurul ? Crupe din boabe de grâu încolțite sau opărite, apoi uscate și măcinate grosier, fierte ca păsatul, consumate tradițional în țările orientale (cu bulete de carne, stafide, năut etc.Bulgur este un ingredient comun in bucataria armeneasca, siriana, turceasca, mediteraneana si din Orientul Mijlociu. Are un gust fin asemanantor cu cel al nucilor. Este folosit in pilafuri, supe, produse de patiserie, sau ca umplutura. Este folosit si in paine si reprezinta ingredientul principal in salata tabbouleh salad si in kibbeh. Valoarea nutritionala ridicata il recomanda ca un bun substitut pentru orez si cuscus.