Friptură de iepure cu legume la cuptor

de diaconta in Mancaruri cu carne, 20 Oct 2013 | 18599 vizualizari

 

Mărturisesc că nu am mâncat până acum carne de iepure,dar nici nu făcea parte din categoria mâncarurilor pe care nu le-aş proba.Aşa că azi la prânz am avut o friptura delicioasă şi foarte sanatoasa,pentru că,dupa cum bine ştim ,carnea de iepure este slabă dar săţioasă,are puţină grăsime(al meu nu a avut deloc) şi foarte multe proteine necesare organismului.Combinată cu legume,nu poate rezulta decât o masă delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Un iepure (cca1 kg)
  • 3 Morcovi
  • 1 Ceapa
  • 1 caţel de usturoi
  • 2 Rosii
  • Telina radacina
  • Patrunjel radacina
  • Sare,piper,boia
  • Pudra de usturoi
  • Fulgi de ardei iute
  • Cimbru
  • 200 ml vin alb
  • Ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de iepure cu legume la cuptor:

Am condimentat carnea si am lasat-o la frigider pâna a doua zi.

Am pus putin ulei într-o tava,am pus legumele taiate bucati si deasupra legumelor,iepurele.

Am presarat cimbru uscat.

Am pus vinul si inca 100 ml apa,am acoperit cu folie alimentara si am pus la cuptor pentru 1 ora si 45 de minute.

Dupa 45 de minute,am scos folia si am lasat asa sa se rumeneasca.

Am mai stropit din când în când carnea ca sa nu se arda deasupra.

Am servit calda cu salata de varza,dar este foarte buna si rece.

 

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de iepure cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu legume si otet balsamic