Se iau aripioarele si se taie partea de sus a aripioarei, vor ramane doua doua bucati in cadrul aripei, aceasta se va impinge pana se va rupe si vom impinge pana vor iesii doua oase mici. Pe unul dintre oase il vom scoate cu mare grija, dupa care carnea din aripioara o vom inveli in jurul osului ramas, creeind lolly pops.
Pe acestea le saram, piperam si le vom trece prin oul batut dupa care prin susan, alb si negru, dupa aceea le vom scufunda in baie de ulei(friteusa). Le lasam sa se patrunda dupa care le scoatem pe servetele de hartie pentru a indeparta surplusul de grasime.
Sfecla poate fi prefiarta si ar fi foarte bine, deoarece se scurteaza timpul de pregatire al preparatului. Daca nu se va pune sfecla la cuptor si se va coace, va trebui lasata 1-1 ½ ore la cuptor pentru a fi bine patrunsa. Dupa care o scoatem si o taiem cubulete, saram si punem putin ulei, o dam in asteptare. Separat punem la hidratat gelatina in 50 de ml de apa rece si lasam cat se va hidrata, dupa care aceasta se va pune peste sfecla si blendam.
Dupa ce am facut acest piureu il vom pune in forma de briose mai mici si il vom da la rece in frigider. Separat curatam hreanul, il radem, adaugam otet si sare si lasam in asteptare acesta se va pune intre doaua bucati de sfecla dar numai in momentul servirii, altfel va capata culoare rosie.
Dupa ce s-a facut jeleul de sfecla se vor scoate cate doua bucati iar intre ele se va pune un strat de hrean si se va servi
Inainte sa adaugam gelatina oprim putina sfecla, 20 ml vin rosu,adaugam putin hrean si blendam. Acest sos va acompania preparatul nostru.
Pofta Buna.