In Grecia si Africa de Nord, orzul e des folosit in supe sau feluri principale. Se cunoaste si sub numele de ''cioc de pasare''.
Intr-un vas se amesteca sare, piper si boia iute cu o lingura de ulei. Se face o pasta si se adauga peste aripioarele de pui. Se lasa deoparte.
Se curata legumele si se taie in jumatate. Ceapa se taie felii.
Eu am folosit o oala cu presiune, pentru ca asa iasa sosul mai consistent. Se adauga ulei, ceapa, legumele si nautul. Se presara cu sare, piper si pasta de tomate. Se adauga apa cat sa acopere legumele, si se inchide oala. Se lasa la foc mic ~ 10 min, sau pana cand legumele sunt aproape fierte si sosul s-a ingrosat putin. Deschideti capacul si adaugati orzul. Se mai lasa 10 minute la fiert la foc mic.
Intr-o tigaie cu ulei incins am prajit aripioarele de pui.
Se serveste cu muraturi. Noi am ales castraveti si ardei iuti la soare.
1
Adaugati naut din conserva pentru a salva timp.
2
Atentie! Timpul de preparare difera daca nu folositi o oala cu presiune.
3
Sosul de tomate intra in orzul care creste in timpul fierberii. Daca doriti, salvati cateva linguri de sos intr-un bol, inainte sa adaugati orzul.