Loboda la borcan pentru iarna

de Ksenya in Conserve, 29 Iun 2016 | 26611 vizualizari

 

E sezonul lobodei.Anul asta loboda este foarte buna.Am tot cautat o reteta de conservare a lobodei .In afara de congelator n-am gasit una care sa-mi pasteze loboda ferma. Am testat diferite metode insa nu asa cum as fi vrut sa fie. Mai jos,aveti o tehnica de conservare a lobodei pe care am testat-o si rezultatul este ok. Loboda ramane ferma,culoarea neschimbata ,la fel si proprietatile . V-o impart cu drag si voua.
Spor la treaba!

 

INGREDIENTE

  • loboda
  • bors
  • sare pentru muraturi
  • tije de marar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Loboda la borcan pentru iarna:

Spalam bine borcanele,le lasam la scurs.Loboda o alegem ,frunzele le spalam in mai multe ape si lasam la zvantat,eu am folosit centrifuga. Tijele de marar le-am taiat si le-am asezat la fundul borcanului,am presarat cu sare apoi am inceput sa asez frunzele intregi fara sa le toc,intre straturi presarati cu sare si continuati pana se umple borcanul ,tasand pana la refuz dar nu plin.Ultimul strat sa fie presarat cu sare.Am facut o cruce din tije de marar, are rolul de a tine frunzele in lichid.Separat am pus borsul la fiert ,l-am lasat sa fiarba cateva minute,am dat deoparte si l-am lasat sa racoreasca.Am turnat borsul in borcan pana s-a  la buza borcanului.Am inchis cu capac si l-am dat la beci.

 

TIPS-URI

1

Folositi numai sare pentru muraturi

2

Borsul sa fie de buna calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Loboda la borcan pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rahela Velicu 1

30.08.2016, 21:11

kytz 1

13.03.2017, 19:19

Rețetă salvată! Anul asta o probez cu siguranță!

Panacris 1

19.05.2021, 18:31

Intereseant și de probat! Dar m-ai făcut curioasă, cu sarmalele în frunze de lobodă

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Detoxifiant de sfecla