Linzer cu mac si stafide

de Panacris in Prajituri, 11 Mar 2012 | 8384 vizualizari

 

Clasicul aluat pentru Linzer dar cu umplutura de mac si stafide!

 

INGREDIENTE

  • faina 600 g.
  • margarina 300 g.
  • zahar 200 g
  • oua 2 bucati
  • zahar vanilinat 2 plicuri
  • praf de copt 1 plic

Umplutura de mac

  • seminte de mac 250 g
  • lapte 30 ml
  • gris 50 g
  • zahar 200 g
  • coaja de lamaie
  • stafide 100 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linzer cu mac si stafide:

Din faina, ou, margarina topita, zahar, zahar vanilinat, praf de copt se framanta un aluat elastic, care se pune la rece ptr cca. 30 de minute. Intre timp macul se macina impreuna cu zaharul in masina de macinat cafea. Amestecul de mac se combina cu laptele, coaja de lamaie, grisul si stafidele si se pune la fiert la  foc mic, cca. 10 minute pana se umfla macul si grisul. Treisfert din aluat se aseaza intr/o tava tapetata si se da la cuptorul preincins, la foc potrivit cca. 25 de minute, pana se albeste. Se scoate din cuptor, se pune umplutura de mac iar restul de aluat se sfarama sau rade pe razatoarea cu ochiuri mari, deasupra umpluturii. Se presara zahar vanilinat si se mai da la cuptor ptr cca. 10  minute.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Linzer cu mac si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Laly 1

11.03.2012, 21:31

Ce bunatate

mamaieelena 1

12.03.2012, 10:14

delicios

Panacris 1

12.03.2012, 19:46

Multumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Linzer cu gem de zmeura