Desert Linzer cu mere

de mirela0911 in Prajituri, 23 Sep 2018 | 15752 vizualizari

 

Este o toamna bogata in mere, asa ca am pegatit o noua prajitura cu mere. Cautam o reteta de linzer care sa imi aduca aminte de prajiturile cu mere pe care le gaseam la magazinele de paine pe vremuri demult apuse ..... Am primit aceasta reteta de la o prietena care la fel si ea, era in cautarea linzerului copilariei! Eu zic ca m-am apropiat destul de bine de acea reteta! 

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 500 g faina
  • 100 zahar
  • un praf de sare
  • 200 g unt/margarina
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu stins in otet
  • 2 oua
  • 2 lg iaurt grecesc/smantana

Umplutura:

  • 1.5 kg mere
  • 3 lg zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt scortisoara
  • 3 lg nuca macinata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Linzer cu mere:

Umplutura: Mai intai se pregateste umplutura. Se curata merele de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit intr-o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se caleasca la foc iute pana scade aproape de tot zeama lasata sau se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de suc. La final se adauga scortisoara si se amsteca bine. Se lasa la racit. Cand este racita, se adauga nuca macinata si se omogenizeaza.

Aluatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si untul taiat bucatele mai mici. Se stinge bicarbonatul de sodiu cu otet si se toarna peste  faina. Ouale se bat bine cu furculita, apoi se toarna peste faina, pastrand cca. jumatate dintr-un ou pentru a unge blatul deasupra, la final. Se amesteca toate, apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se adauga iaurtul si se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic.

Se imparte in doua parti egale. Se intinde una din parti si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se toarna merele si se niveleaza pe toata suprafata. Se intinde si cealalta foaie si se pune deasupra, peste mere. Se inteapa aluatul cu o furculita, apoi se unge cu oul pastrat de dinainte.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii. 

Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca merele sunt foarte zemoase, se storc de surplusul de suc si apoi se pun la prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Linzer cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze negre