Lapte de migdale

de adnia in Vegan / Raw vegan, 6 Ian 2013 | 11150 vizualizari

 

Intalnirea cu o mamica al carei baietel este intolerant la cazeina m-a facut sa caut tot felul de solutii in acest sens, mai ales ca micutul isi dorea si el inghetata, lapte cu orez, lapte cu gris, etc...ca toti copiii, de altfel. Asa ca in cautarile mele am gasit cum se prepara in casa laptele de nuci si seminte....e mai ieftin decat cel cumparat in magazine, nu contine conservanti, nu vine in cutii de metal sau carton, e bun la gust, se poate personaliza dupa preferinte si...e proaspat!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 100 gr, migdale
  • 2-3 cani de apa (cu cat punem mai multa apa, cu atat iese mai diluat)
  • 1 lingurita de miere
  • cateva granule sare de mare (sau orice alta sare aveti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de migdale:

Se lasa la muiat migdalele cateva ore in apa (sau peste noapte--eu am constatat ca-mi place mai mult laptele daca las migdalele in apa calduta cca 2 ore, nu mai mult), apoi se scurge apa, se pun in blender impreuna cu apa, sarea si mierea si se mixeaza bine cca. 3 min. Veti observa cum lichidul si-a schimbat culoarea din transparent in albicios...acesta este laptele care trebuie strecurat f. bine (eu am folosit doua site fine). Se consuma fie imediat, fie se poate pastra in frigider in recipiente de sticla cca 4 zile.
Din aceasta cantitate mie mi-a iesit cca 400 ml lapte.

Enjoy!

TIPS-URI

1

in loc de miere se pot folosi si curmale sau smochine muiate si ele, in prealabil. Hidratarea fructelor si semintelor le activeaza enzimele si ajuta blenderul. Acest lapte se comporta la fel ca unul norma, se poate folosi in milkshakuri de fructe, cu vanilie, presarat cu scortisoara, in orez cu lapte, budinci, etc.

2

pulpa de migdale care ramane in urma strecurarii se poate refolosi in prajituri, amestacata cu iaurturi, etc. Se poate usca in cuptor si utiliza pe post de faina de migdale (eventual o mai puteti cerne pt. a separa pulpa de urmele de coaja)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de migdale" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

adnia 1

06.01.2013, 14:23

da, e laptele meu preferat (din categoria raw vegan, of course

Lau 1

06.01.2013, 18:31

mamaieelena 1

06.01.2013, 19:34

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lapte de migdale